Ja, CNG blijft een verstandige keuze

Gasprijzen blijven schommelen en zijn de afgelopen 6 maanden verviervoudigd. Dit is een uitzonderlijke situatie. Hierdoor worden de prijzen aan de pomp ook duurder.

Bron: Energy Market Price, TTF spot

Ik krijg vandaag een mail van DATS24, de belangrijkste verdeler van CNG. De prijs stijgt vanaf morgen naar 1,70€/kg voor laagcalorisch gas en naar 1,95€/kg voor hoogcalorisch gas.

Ja, CNG blijft een verstandige keuze

✓ Uw totale verbruikskost blijft voordeliger dan diesel en benzine

De mobiliteitsexpert van DATS24 onderzocht hoe sterk de totale verbruikskost verschilde tussen een Volkswagen Golf 8 op CNG, benzine en diesel. Deze analyse toonde aan dat wanneer de Volkswagen Golf 8 op CNG rijdt, de totale verbruikskost 11 % lager ligt dan wanneer hetzelfde model rijdt op diesel, en maar liefst 26 % lager ligt ten opzichte van een benzinewagen. Rijden op CNG blijft dus een verstandige keuze.

De resultaten zijn berekend op een gemiddeld verbruik op 8 jaar tijd o.b.v. de nieuwe CNG-prijzen en de huidige prijzen van diesel en benzine op 21/12/2021. Het gemiddeld verbruik van vergelijkbare motorisaties is gebaseerd op https://www.spritmonitor.de/.

✓ CNG blijft beter voor klimaat & leefmilieu

De ecoscore oftewel milieuscore van een CNG-wagen is de op een na hoogste, na volledig batterij-elektrische wagens. Dat betekent dus dat uw keuze voor CNG duurzamer en beter is voor het klimaat en uw leefomgeving dan benzine of diesel.

Bron: ecoscore.be – laatste database update: 19/11/2021